Nagy Gizella Ev
hirdetés
  Kapcsolat: info@expressztoner.hu Tel.: 0670-3160588
Kosár tartalma
 
Kosár részletes tartalma
Termék kereső
főoldal
cégünkről
vásárlási feltételek
kapcsolat
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Termékkategóriák
Írószerek
Iratrendezés
Papíráruk
Másolópapírok
Nyomtató kellékanyagok
Vegyes irodaszer
Lyukasztó, tűzőgépek, kellékek
Ragasztástechnika
Iskola, hobby, kreatív
Irodatechnika
Promóciós termékek
Számítástechnika
Vizuál és hangtechnika
Irodaberendezés
Élelmiszer, italáru
Tisztítószerek és háztartási eszközök
Vagyon, munkavédelem, csomagolástechnika
Naptárak
Információk
Vásárlási információk
Adatvédelmi nyilatkozat
Házhoz szállítás
Hogyan tudok rendelni?
Hogyan válasszunk nyomtatót?
Környezetbarát iroda
HP tonerkazetták telítettsége
Referenciák
Partnerek
Feltöltés alatt!
hirdetés
AkciókHírekTop termékekKedvencek
Hogyan válasszunk nyomtatót?
Milyen nyomtató ideális számodra?

Nyomtató vásárlás előtt döntsd el, hogy mire használod a nyomtatót: csak nyomtatásra (színesre is? fotókat is?), szkennelésre is, vagy fénymásolásra, faxolásra is? Mint sok más árucikk esetében, a nyomtató kiválasztásánál is a leglényegesebb kérdés az, hogy az eszközt milyen célokra használjuk majd.

    * Ha csupán szöveges dokumentumot, számlát nyomtatunk vele, felesleges drága lézernyomtatót vásárolni, elég egy olcsó tintasugaras nyomtató.
    * Ha előfordul, hogy fekete-fehér, vagy akár színes képet, táblázatot, grafikont is nyomtatunk a printerrel, akkor érdemes tintasugaras, vagy a jobb minőség érdekében, egy lézernyomtatót vásárolni.
    * Ha mindenféle egyébre is akarod a nyomtatót használni, keress egy megfelelő árú multifunkciós nyomtatót.

Festékpatron

A festékpatron mindig kényes kérdés a nyomtatók esetében, érdemes kicsit körbejárni a témát. Sokszor az áruk olyan magas, hogy olcsóbb nyomtatók esetében a cseréjük ára megközelíti a nyomtató bolti árát. Ez sajnos "benne van a pakliban".
A tintasugaras és lézernyomtató kazetták palettáján széles a kör. Sokféle nyomtatóhoz kapunk olcsón megbízható utángyártott patronokat, de nagyon meg kell nézni honnan vesszük. Nem érdemes útszéli töltőkhöz betérnünk, mert lehet hogy 1-2 alkalom tökéletes működés után dobhatjuk ki a patront, nyomtatót, hiszen a kazettának elhasználódik a feje, kifolyik a tinta, elárasztva a nyomtatónkat. Ugyanígy a lézernyomatónál is gyakran előfordul, hogy a töltés után rosszul összerakott kazettából kifolyik a por. A tisztítás költsége nagyon drága.
Ezért azt javasoljuk mindenkinek, hogy ha lehet vásároljanak eredeti kellékanyagokat, vagy gyári utángyártott termékeket, mint az
A-series, Pearl Type, Ecoline, Xero

Lézernyomtató és tintasugaras nyomtató

A lézernyomtató a fénymásolóhoz hasonló eljárással működik. A színes lézernyomtatás négyszínnyomást alkalmaz, és hosszabb időt vesz igénybe, mint a fekete-fehér nyomtatásA lézernyomtatás a leggyorsabb, legpontosabb de egyben az egyik legköltségesebb nyomtatási forma is, úgy mint energiatakarékosság, és mint az alkatrész árának tekintetében.
A tintasugaras nyomtató is egyaránt képes fekete-fehér és színes nyomtatásra egyaránt. Költségei jóval alacsonyabbak mint a lézernyomtatás esetében, viszont minőségben csak az utóbbi időkben közelítette meg a lézernyomtatást.

A multifunkciós és a sima nyomtató


A multifunkciós nyomtatás az utóbbi pár évben terjedt el. A multifunkciós nyomtatók, gépek egyszerre működnek szkennerként, fénymásolóként, faxként és természetesen nyomtatóként. Előnyük a sima egyfunkciós nyomtatóval szemben, hogy olcsók és olyan eszközöket egyesítenek, amelyeket amúgy külön-külön kellene megvenni és integrálni. Hátrányuk, hogy hibrid eszközként középszerű teljesítményre képesek csak. Ennek ellenére jó szolgálatot tesznek az irodai, vagy otthoni felhasználásban


Nyomtatási sebesség

A nyomtatási sebességet papír/perc adattal mérik.

    * Egy olcsó fekete-fehér nyomtatásra alkalmas lézernyomtató 14 oldal/perc körül nyomtat. HP DJ3745
    * Egy jobb közép árkategóriás tintasugaras nyomtató kb. 25-30 lap/perc körül nyomtat fekete-fehéren és kb. 14-20 lap/perc körül színesen közepes minőségű felbontásban.  Photosmart 5610

    * A mátrix nyomtató esetében a sebességet a karakter/másodpercben szokás megadni. Egy mátrix nyomtató akár 680 karakter/másodperc teljesítményre is képes.
    * A gyorsaság és a nyomat minősége persze nem áll egyenes arányban egymással, de egy drágább nyomtató már képes gyorsan jó minőséget produkálni.

Képfelbontás

A nyomtatók felbontását dpi-ben mérik, minél magasabb a DPI szám, annál szebb a nyomat. A DPI tehát arra vonatkozik, hogy egy négyzethüvelyken belül hány pontból áll az adott megjelenítendő kép. Attól függően válasszunk nyomtatót, hogy mennyire fontos a felbontás jó minősége. Ha fénykép minőségű nyomtatványra van szükségünk, érdemes fotónyomtató készüléket vásárolni, míg egy szöveges dokumentum és hozzá tartozó grafikonok nyomtatásához bőven elég egy tintasugaras nyomtató. A nyomtatás sebessége a felbontástól is függ. Tipikus DPI értékek: 1200 x 1200 dpi, 300 x 300 dpi, 4800 x 1200 dpi, 600 x 600 dpi.

Speciális elvárások: CD és DVD, címke, boríték nyomtatása


A nyomtató legyen alkalmas CD illetve DVD lemezre nyomtatni, vagy matrica, címke nyomtatására is lehessen használni, választhatunk címkenyomtatót, vagy etikettnyomtatót is. Vannak kifejezetten boríték nyomtatására alkalmazható nyomtatók, amelyek emellett normál dokumentumok, illetve képek nyomtatására is alkalmasak.
Canon IP4600

Vezetékes és vezeték nélküli nyomtató


A nyomtató kapcsolódhat a számítógéphez kábellel, de ugyanígy vezeték nélkül is, ilyenek a vezeték nélküli Wi-Fi, avagy Wireless nyomtatók. Ez utóbbi megoldás egyszerre több nyomtató használatát segítheti, illetve nem kell küzdeni a kábel rengeteggel, ami egy irodában igazán fontos szempont

Csatlakozó


Manapság már a legtöbb nyomtató USB segítségével csatlakozik a számítógéphez, elterjedtek tehát az USB csatlakozós nyomtatók. Mindenképpen győződj meg róla, hogy rendelkezik-e ilyen kimenettel. Amennyiben speciális kábel kell hozzá, győződj meg róla, hogy van-e a számítógépednek ilyen kimenete.

Papíradagoló


Fontos, hogy mennyi papír adagolására alkalmas a nyomtató. Nincs bosszantóbb, mint az, hogy nagy mennyiségben szeretnél nyomtatni és állandóan kézzel kell utántöltened, mert túl kicsi a papíradagoló.

Memóriaméret

A nyomtatók ma már önálló memóriával rendelkeznek, ami tulajdonképpen a számítógép memóriájáról vesz le terhet. Ezen kívül, felügyeli a nyomtatás menetét. Minél nagyobb memóriával rendelkezik a nyomtató, annál gyorsabb a nyomtatás, és annál kevesebb vesződséggel jár. Érdemes a memória méretét összehasonlítani a felbontással. Egy már kevés vesződséggel járó színes nyomtató kb. 50MB RAM-mal rendelkezik, de ez még alacsony felbontásban nyomtat (600x600 dpi). Sok nyomtató bővíthető memóriával rendelkezik, ezek a kártyaolvasóval ellátott nyomtatók.

Méret és súlyHordozható nyomtatóy

A printer méretének kiválasztása sok mindentől függ.

    * Ha olyan nyomtatót szeretnél ami nagy mennyiségben tud nyomtatni, de kevés a hely, át kell gondolni a dolgokat, mivel a nagy mennyiségű nyomtatásra képes gépek nagyobb helyet foglalnak. Ilyenkor más eszközök segítségével spórolhatsz helyet, pl. a mostanában divatba jövő nettop számítógépek akár 83% helyet is képesek megspórolni neked az asztalon, miközben ugyanolyan teljesítményre képesek, mint egy normál méretű asztali számítógép.
    * Ha a nyomtatót szállítani szeretnéd és fontos a súly: erre találták ki a hordozható nyomtatót. Kicsi a helyigénye és a súlya, de ettől még gyorsan és szépen nyomtat, legfeljebb a papíradagolás okozhat gondokat
    * Egy átlagos méretű nyomtató 35x25x25 cm nagyságú szélesség-hosszúság-magasság tekintetében, és kb. 5-10 kg. A hordozható nyomtató ennél könnyebb és kisebb: kb. 2-5 kg. Nem sokkal kisebb mint egy normál nyomtató, de sok esetben megvan az az előnye, hogy akkumulátorral rendelkezik, tehát bárhol használható.

Színes vagy fekete-fehér?

Fekete-fehér nyomtatót akkor érdemes vásárolni, ha kizárólag dokumentum nyomtatására használjuk, és nem kívánunk képet, grafikont nyomtatni vele. Érdemes azonban inkább színes nyomtatóra beruházni, mert az árkülönbség nem olyan nagy, és fekete-fehéren tudunk színes nyomtatóval is nyomtatni, viszont visszafele ez nem működik. Ha számla, fuvarlevél és más jó minőségű nyomtatást nem igénylő dokumentum készítésére szeretnénk a printert használni, érdemes inkább sornyomtatót, vagy mátrix nyomtatót vásárolni, ami ára és sebessége miatt jobban megéri.

Zajszint


Az újabb lézernyomtatók és tintasugaras nyomtatók már elég csendesen működnek. Otthonra érdemes kisebb, lassabb nyomtatót venni, ami kevesebb zajt okoz. Semmiképpen ne vegyünk otthoni használatra mátrix nyomtató, vagy sornyomtató készüléket, mert ezek még az írógéphez hasonló technikát alkalmaznak, ami aránylag nagy lármával jár.


Vásárlási információk | Adatvédelmi nyilatkozat | Hogyan tudok rendelni? | kapcsolat | Hozzáadás a kedvencekhez
 
© 2008 Nagy Gizella Ev   Kapcsolat: info@expressztoner.hu Tel.: 0670-3160588 solution by NetGo.hu